Alles over een uitvaart in Tilburg

Verder na verlies in Tilburg

De eerste dagen na een overlijden zijn doorgaans heel emotioneel, maar ook heel druk en hectisch. Ineens moet er heel veel worden geregeld voor de uitvaart en alles wat daar bij komt kijken en vaak komen er ook veel mensen op bezoek om de nabestaanden te ondersteunen. Vaak ervaren nabestaanden dat de echte rouw, het echte gemis van hun dierbare, pas in de weken na de uitvaart echt begint door te dringen.

Waar het leven voor andere mensen na verloop van tijd weer gewoon verder gaat blijft het verlies voor de directe nabestaanden enorm zwaar. Nabestaanden voelen de pijn van het gemis soms op de meest normale dagelijkse momenten. Als iemand bijvoorbeeld zijn partner is verloren kan het heel zwaar zijn om opeens niet meer voor twee personen te koken, om alleen televisie te moeten kijken of om alleen naar de winkel te gaan. Eigenlijk alle momenten die eerder samen werden beleefd kunnen moeilijk worden.

Hoe iemand rouw ervaart is eigenlijk niet te voorspellen. Ieder mens is anders en de manier waarop iemand met een verlies omgaat verschilt ook weer per persoon. Het is heel normaal dat mensen rouwen na het verlies van een dierbare. Maar het kan ook voorkomen da nabestaanden er zelf niet meer uit komen. Zij kunnen op verschillende manieren ondersteuning krijgen in Tilburg. Er zijn verschillende mensen en organisaties actief die mensen na een verlies proberen te helpen. Nabestaanden kunnen voor hulp uiteraard terecht bij hun huisarts. Die weet precies welke instanties in Tilburg actief zijn en welke hulp het beste is.

Cursus voor weduwen in Tilburg

Indigo biedt in Tilburg een cursus aan voor weduwen van 55 jaar en ouder. Met de cursus wil Indigo weduwen handvatten geven om met het verlies van hun geliefde om te kunnen gaan. Ook komt men in contact met lotgenoten die dezelfde ervaring meemaken.

De cursus wordt aangeboden op de onderstaande twee locaties in Tilburg:

GGZ Breburg
De Ruijterlaan 33
Tilburg
Telefoon_ 088-0161800
Mail: info@indigobrabant.nl


Hulp na verlies door zelfdoding in Tilburg

De Stichting Horizon Tilburg helpt mensen die een dierbare hebben verloren door zelfdoding. Horizon Tilburg organiseert twee maal per jaar een gespreksbijeenkomst voor lotgenoten. De deelnemers worden begeleid door vrijwilligers die zelf iemand hebben verloren door zelfdoding.

Voor vragen en aanmelding kan men ’s avonds van 20.00 tot 21.30 uur bellen met Herman Mandemakers op telefoonnummer 013 5345972. Mailen kan ook via: info@horizontilburg.nl.

Kijk voor meer informatie op www.horizontilburg.nl.

Hulp bij administratie

Het verlies van een dierbare kan ook gevolgen hebben voor het inkomen en de zorg die wordt geleverd. Naast veranderingen in inkomsten en zorg moet er ook administratief heel wat worden geregeld. Dat kan soms allemaal heel moeilijk zijn, zeker als de overledene de persoon was die altijd zorgde voor de administratie. Er zijn diverse organisaties die nabestaanden kunnen helpen bij de administratie. In de infotheek van Uitvaart.nl is uitgebreide informatie te vinden over dit onderwerp. Vrijwel alle (administratieve) zaken die aan de orde komen na overlijden worden daar uitgelegd in woord en beeld. Het is daar ook mogelijk om (gratis) vragen te stellen aan experts.

Klik op een van de onderwerpen:

.

Alles over rouw is te vinden op Uitvaart.nl

In de infotheek van Uitvaart.nl vindt u nog veel meer informatie over rouw. Er staan diverse artikelen maar ook diverse korte films waarin Prof. dr. Munu Keirse (verbonden aan de Universiteit van Leuven en autoriteit op het gebied van rouw) uitleg geeft over specifieke onderwerpen over rouw. Deze films bieden een schat aan informatie voor mensen in rouw en voor mensen die iemand in hun omgeving hebben die in rouw is.

Via de links hieronder kunt u de informatie over rouw vinden op Uitvaart.nl.
  • Rouwen - Hoe doe je dat?
  • Normale rouw bestaat niet - misverstanden over het rouwproces
  • Emotionele aspecten - rouwproces werkt bij iedereen anders
  • Lichamelijke aspecten - rouw kan zorgen voor lichamelijke klachten
  • Steun van anderen - steun van mensen uit de omgeving
  • Hoe is iemand overleden? - invloed op het rouwproces
  • Verlies van een kind - gevolgen voor ouders en hun omgeving
  • Rouw bij kinderen - kinderen rouwen op hun eigen manier
  • Rouw bij verstandelijk gehandicapten - goede