Alles over een uitvaart in Tilburg

Aangifte van overlijden in Tilburg

Als iemand is overleden in de gemeente Tilburg moet er bij de gemeente Tilburg aangifte worden gedaan van overlijden. Als iemand uit bijvoorbeeld Eindhoven in Tilburg komt te overlijden dan moet er dus aangifte worden gedaan in Tilburg.

De gemeente neemt de aangifte van overlijden op in de basisgegevens van de gemeente Tilburg. Zo wordt het overlijden ook doorgegeven aan alle overheidsinstanties waarvoor deze informatie relevant is (denk bijvoorbeeld aan uitkeringsinstanties).

Om aangifte te kunnen doen moet men beschikken over een verklaring van overlijden die is opgesteld door een (huis)arts. Als de aangifte is opgenomen kan de gemeente een verlof tot begraving of crematie verstrekken. Zonder dit verlof kan de overledene niet worden begraven of gecremeerd.

Meestal wordt de aangifte van overlijden verzorgd door de uitvaartondernemer. In Tilburg kunnen uitvaartondernemers de aangifte van overlijden online regelen.

Zelf aangifte van overlijden doen

Het is ook mogelijk voor nabestaanden om zelf aangifte van overlijden te doen bij de gemeente Tilburg. De aangifte kan worden gedaan op het stadskantoor.

Nabestaanden kunnen de gemeente bellen om te vragen welke papieren ze mee moeten nemen voor de aangifte (telefoonnummer 14 013). De uitvaartondernemer kan deze informatie ook geven aan de familie.

Stadskantoren gemeente Tilburg

Stadskantoor 1 Stadhuisplein 130
5038 TC Tilburg

Stadskantoor 2 Koningsplein 9
5038 WG Tilburg

Stadskantoor 4 Schouwburgring 103
5038 TK Tilburg

Stadskantoor 5 Spoorlaan 448
5038 CH Tilburg

Stadskantoor 6 Spoorlaan 181
5038 CB Tilburg